Historien

Christiania Bryggeri startet sin virksomhet i Maridalsveien 1 – 3 i 1855, og ble verdenskjente for sitt prisbelønte øl. Dette ølet ble premiert i København i 1872, Wien i 1873, Philadelphia i 1876 og i Paris i 1878-79. Flere kjente norske bryggeripersonligheter gikk sin læretid hos Christiania Bryggeri og var med på å utvikle dette prisbelønte ølet.

Platou sette dype spor etter seg i Bergen

Platou vokste opp i Hamar. Etter folkeskole og handelsskole i hjembyen startet han som 16-åring i bryggerilære ved Christiania Bryggeri, og etter studieopphold i ølbryggingens hjemland i Tyskland og Böhmen (nå Tsjekkia) tok han bryggerimestereksamen i Worms 1888. Vel hjemme i Norge gikk han tilbake til Christiania Bryggeri, der han allerede 1889 inntok stillingen som bryggerimester. To år etter gikk imidlertid veien til Bergen, der Platou gjennom flere år skulle sette dype spor etter seg. Her etablerte han Hansa Bryggeri, han var også sterk delaktig i å etablere Fløybanen og han var også initiativtaker til å etablere Norsk Hotellfagskole.

Etter 25 år i Bergen ble Platou kalt tilbake til Christiania, der han tiltrådte som administrerende direktør i Frydenlunds Bryggeri. Han satt i stillingen til 1924, da han overtok som styreformann, et verv han innehadde til sin død.

Amund Ringnes var en annen norsk bryggerieier som startet sin bryggerikarriere i Christiania Bryggeri der han arbeidet fra 1865 til 1876. Senere grunnla han og hans bror det vi i dag kjenner som Ringnes bryggeri.

Vår øl er en hyllest til gamle Christiania Bryggeri

I 1918 ble Christiania Bryggeri kjøpt opp, og deretter lagt ned. Det er først i året 2010 at Christiania Bryggeri etableres på nytt og historien vil fortsette.

Det har vært viktig å gjenskape en øl med meget høy kvalitet når vi skulle lage en øl til hyllest til gamle Christiania Bryggeri. Samtidig var det viktig å tilpasse ølet ut ifra nåtidens ønske om noe friskere og mindre bitre ettersmak.

Nettopp slik har Lager 63 blitt til.